Tips og råd til rørlegger

Her har vi samlet et utvalg av tips og råd til deg som trenger en rørlegger. Det gjelder både for hvordan du velger rørlegger, men også andre tips om når du kan klare oppgaven selv mm. Les med her for å bli klokere på området, slik at du er best mulig forberedt.

Når kan du klare jobben selv?

Rørleggere jobber – som navnet sier – men rør, avløp og lignende oppgaver. De hjelper med større prosjekter som oppussing av bad eller lignende, men håndterer også skader og uhell som sprukne rør, tette avløp, vannlekkasjer og lignende. Oppstår det er problem i huset med rør eller avløp kan det være fristende å håndtere det selv for å slippe regningen til en rørlegger. Men når er det egentlig smart å gjøre det selv? Dette kan selvfølgelig variere avhengig av dine kompetanser og din viten på området, men generelt bør du kun håndtere de helt simple situasjoner selv. Det kan for eksempel være: en tett sluk eller tett avløp, der problemet kun er lokalt, eller manglende vann på grunn av tett filter.

Er det snakk om vannlekkasjer, problemer som påvirker hele huset eller problemer du ikke selv kan identifisere årsaken til, da bør du med en gang kontakte en rørlegger.

Hvordan velge riktig rørlegger?

Når tiden kommer til å velge rørlegger, så kan det være stor forskjell på de forskjellige muligheter som finnes. Det kan være variasjon i pris, kvalitet, tid osv. Derfor kan det være en veldig god idé å hente inn tilbud fra flere forskjellige rørleggere og sammenligne disse for å finne det beste. Her bør du blant annet se på deres kvalitet og tidligere erfaring med lignende oppdrag, tidshorisonten for oppgaven, samt deres generelle servicenivå når du tar kontakt. Den riktige rørlegger for deg er en som kan levere det du ønsker, og der du samtidig føler deg trygg og i gode hender.

Dette gjelder selvfølgelig kun dersom du har tid til å sammenligne forskjellige tilbud. Av og til skjer det ting som må ordnes her og nå, som for eksempel vannlekkasjer. Da er det viktig å ta kontakt til en lokal rørlegger som har tid her og nå, og som har mulighet for å ordne problemet ditt innen kort tid. Er det uten for vanlig åpningstid (f.eks. kveld eller helg) kan det være nødvendig å finne en som tilbyr rørleggervakt og dermed er tilgjengelig på andre tidspunkter av døgnet.

Hvordan får du den billigste rørlegger?

Som nevnt over kan det være en god idé å sammenligne forskjellige rørleggere for å finne den beste og billigste løsningen for deg. Det er dog viktig å huske at kvalitet og pris av og til henger sammen. Velger du en billig rørlegger med dårlig kvalitet, og jobben derfor ikke blir utført ordentlig, da risikerer du å stå igjen med en enda dyrere regning til slutt. Derfor er balansen mellom pris og kvalitet helt sentral når du skal velge rørlegger, og det kan noen ganger lønne seg å betale ekstra for en bedre kvalitet på jobben.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *